Nieuwe Warmte
                              Nieuwe Warmte

Energie Innovatie

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen, nieuwe oplossingen


Project: Zeeuwse Slagkracht

Mede mogelijk gemaakt door:

 • Logo_Zeeland_kleur_voor_Office
  Logo_Zeeland_kleur_voor_Office
 • EK_Logo_online_ex_pos_nl
  EK_Logo_online_ex_pos_nl
 • Logo_OPZuid_kleur_voor_websites
  Logo_OPZuid_kleur_voor_websites
 • Logo_EFRO_staand_kleur_voor_Office
  Logo_EFRO_staand_kleur_voor_Office

Zeeuwse Slagkracht is een energie innovatie project waarmee golfslag van schepen en deining van vaarwegen wordt omgezet naar duurzame elektrische energie. 

Met deze innovatie is het mogelijk om een deel van de c.a. 4000 km aan vaarwegen die Nederland heeft in te voor de energie transitie.

 • afbeelding 1
 • WP_20190205_16_13_20_ProProject: Buffer Booster

In samenwerking met Royal Brinkman

De BufferBooster is een warmtebatterij die ontwikkeld is voor de glas- en tuinbouw  sector. Dit product kan de opslag capaciteit van een warmtebuffer met 50% vergroten zonder dat hiervoor een nieuwe installatie gebouwd dient te worden. Pompen, leidingen, sensors, klimaat computers etc. hoeven niet te worden aangepast.

Door het vergroten van de opslagcapaciteit van warmte wordt de inzet van een WKK installatie flexibeler waardoor de gebruiker meer rendement kan halen uit de veranderende elektrische energie markt.

Link: Nieuwe Warmte wint Horti Heroes Innovatie prijsProject: Legionella bescherming MT- Warmtenet

In samenwerking met Flamco Group

Legionella bescherming bij Midden temperatuur (MT) warmtenetten (45°C) is een technische en juridische uitdaging. Samen met de Flamco Group werkt Nieuwe Warmte aan een oplossing.

MT-warmtenetten zijn efficiënter en duurzamer dan de huidige hoge temperatuur netwerken. Het nadeel van een degelijk Warmtenet is dat met deze temperaturen de legionella bacterie zich goed kan ontwikkelen. Nederlandse wet- en regelgeving eisen daarom een temperatuur van minimaal 55°C in dit soort systemen.

Door de ontwikkeling van deze innovatie wordt het niet alleen technisch, veilig maar ook legaal om de warmtenetten op een duurzamere manier te gebruiken.