Nieuwe Warmte
                              Nieuwe Warmte


Nieuwe tijden, Nieuwe uitdagingen, Nieuwe oplossingen


Nieuwe Warmte is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame innovaties. Samen met ons team en uw organisatie worden (on)bekende problemen op een unieke manier benaderd.

De term “Out of the Box” is bij onze aanpak van essentieel belang, als innovatiemotor staan we letterlijk buiten uw organisatie en structuur. De invalshoeken die bekeken worden zijn niet alleen uniek zijn voor uw bedrijf maar zelfs voor de sector.

Zie hieronder enkele voorbeelden van innovatie trajecten die we met opdrachtgevers hebben uitgevoerd.

Deze projecten zijn in verschillende fases van ontwikkeling. Nieuwe Warmte is van het “spark” moment betrokken bij deze trajecten.Project: Zeeuwse Slagkracht

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo_Zeeland_kleur_voor_Office
Logo_Zeeland_kleur_voor_Office
EK_Logo_online_ex_pos_nl
EK_Logo_online_ex_pos_nl
Logo_OPZuid_kleur_voor_websites
Logo_OPZuid_kleur_voor_websites
Logo_EFRO_staand_kleur_voor_Office
Logo_EFRO_staand_kleur_voor_Office

Zeeuwse Slagkracht is een innovatietraject dat ontstaan is vanuit de vraag: Hoe krijgen we de Nederlandse vaarwegen CO2 neutraal. In 2019 heeft Nieuwe Warmte de opdracht gekregen van Staatssecretaris van EKZ (Mona Keizer) om een innovatie te ontwikkelen die de bewegingsenergie van golven en deining in een kanaal omzet naar duurzame energie.

Na de conceptontwikkeling is er gestart met het realiseren van het prototype (ondersteund door het OP-Zuid programma). Deze installatie hangt nu in een testkanaal. 

  • afbeelding 1
  • WP_20190205_16_13_20_Pro
  • Mona keizer
  • DSC_1758Project: Buffer Booster

In samenwerking met Royal Brinkman

De BufferBooster is een warmtebatterij die ontwikkeld is voor de glas- en tuinbouwsector. Dit product kan de opslagcapaciteit van een warmtebuffer met 50% vergroten zonder dat hiervoor een nieuwe installatie gebouwd dient te worden. Pompen, leidingen, sensoren, klimaatcomputers etc. hoeven niet te worden aangepast.

Door het vergroten van de opslagcapaciteit van warmte wordt de inzet van een WKK installatie flexibeler. Hierdoor kan de gebruiker meer rendement kan halen uit de veranderende elektrische energiemarkt.

Link: Nieuwe Warmte wint Horti Heroes Innovatie prijsProject: Legionella bescherming MT- Warmtenet

In samenwerking met Flamco Group

Legionellapreventie bij Midden Temperatuur (MT) warmtenetten (45°C) is een technische en juridische uitdaging. Samen met de Flamco Group werkt Nieuwe Warmte aan een oplossing.

MT-warmtenetten zijn efficiënter en duurzamer dan de huidige hoge temperatuur netwerken. Het nadeel van een dergelijk Warmtenet is dat met deze temperaturen de legionellabacterie zich goed kan ontwikkelen. Nederlandse wet- en regelgeving eisen daarom een temperatuur van minimaal 55°C in dit soort systemen.

Door de ontwikkeling van deze innovatie wordt het niet alleen technisch veilig, maar ook legaal om de warmtenetten op een duurzamere manier te gebruiken.Project: Reservoir Batterij

Kandidaat Horti Heroes innovatie prijs 2021 (IMPACT 2025)

Flexibiliteit is essentieel voor elke speler op de energiemarkt. De tuinbouwsector is een spil in het web bij de energietransitie doordat ze zelf (duurzame) elektrische energie kan opwekken. Met dit innovatie project worden bestaande faciliteiten (water reservoirs) aangepast zodat ze elektrische energie kunnen opslaan.

Hierdoor is het mogelijk om zonne-energie op te slaan voor de avond of WKK energie pas de volgende dag te leveren aan het net.